Σύνδεσμος για τη λήψη της ιστορικής πηγής Μελετήστε την ιστορική πηγή και συμπληρώστε τα πεδία της φόρμας. Για να προλάβετε τυχόν προβλήματα σύνδεσης στο διαδίκτυο, προτείνεται πρώτα να γράψετε τα
Το project με τίτλο Πρόσφυγες του 1922 στην Π.Ε. Φλώρινας περιλαμβάνει την έρευνα σε πρωτογενείς πηγές και την ανάπτυξη μιας διαδικτυακής πλατφόρμας για online, ανοιχτή πρόσβαση στη βάση δεδομένων της.
Ως προς το περιεχόμενο, η εφαρμογή «Πώς θυμάται η Φλώρινα το 1821; Έρευνα πεδίου, ιστορική μαθητεία και ιστορική σκέψη» βασίζεται στο υλικό που προέκυψε από το σχέδιο δράσης που υλοποίησε
Οι χάρτες είναι διαδραστικοί με τις εξής δυνατότητες: πάνω στον χάρτη: περιήγηση με μεγέθυνση, σμίκρυνση, επιλογή οικισμών στο πάνελ δεξιά: αναζήτηση, εμφάνιση και απόκρυψη γεωγραφικών δεδομένων (διοικήσεων, υποδιοικήσεων, χωριών)
Δημιουργός και διαχειριστής του ιστότοπου αυτού είναι ο Γιάννης Κασκαμανίδης από τη Φλώρινα, που εργάζεται ως μέλος Ε.Δι.Π. στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης της ίδιας πόλης.