|  | 

Διευθυντές & Προϊσταμένοι

Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου στη Σχολική Μονάδα

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Γραφείο Σχολικών Συμβούλων

 

Φλώρινα, 24 Μαΐου 2012

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επιμόρφωση των Διευθυντών και Προϊστάμενων των Δημοτικών Σχολείων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας για την «Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου στη Σχολική Μονάδα»

 Την Τετάρτη, 23 Μαΐου 2012, από τις 9.00΄ πμ. έως τις 14.00΄μμ., πραγματοποιήθηκε επιμορφωτική ημερίδα όλων των Διευθυντών και Προϊστάμενων των Δημοτικών Σχολείων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώριναςστην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αμυνταίου. Η ημερίδα, που είχε θέμα την «Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου στη Σχολική Μονάδα», διοργανώθηκε από τους Σχολικούς Συμβούλους της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας και είχε σαν στόχο την ενημέρωση των στελεχών της εκπαίδευσης σχετικά με την διετή πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος «Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου» στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Αμυνταίου και στο Δημοτικό Σχολείο Αετού, με απώτερο σκοπό τη διάχυση και την εφαρμογή του προγράμματος σε όλα τα Δημοτικά Σχολεία της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας.

 

Η ημερίδα άρχισε με τον χαιρετισμό και την τοποθέτηση του Διευθυντή Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας, κ. Παναγιώτη Νώτα, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του από την αγαστή συνεργασία μεταξύ των στελεχών της εκπαίδευσης, υπογράμμισε τον καταλυτικό συντονιστικό ρόλο των Διευθυντών των σχολείων και τόνισε τη μέγιστη σημασία της αξιολόγησης του επιτελούμενου εκπαιδευτικού έργου στις σχολικές μονάδες και τη σπουδαιότητά της για τη βελτίωση όλων των παραμέτρων της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

 

Το πρόγραμμα της επιμορφωτικής συνάντησης συνεχίστηκε με εισηγήσεις των Σχολικών Συμβούλων και των Διευθυντών των σχολείων πιλοτικής εφαρμογής του έργου. Η κ. Στέλλα Κασίδου, Σχολική Σύμβουλος της 2ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Φλώρινας, παρουσίασε το θεωρητικό πλαίσιο του προγράμματος και τις βασικές αρχές της αξιολόγησης και της αυτοαξιολόγησης της σχολικής μονάδας. Η κ. Όλγα Μούσιου-Μυλωνά, Σχολική Σύμβουλος της 1ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Φλώρινας, ανέλυσε τον τρόπο εφαρμογής της αξιολόγησης κατά το αρχικό στάδιο της χαρτογράφησης των αδύναμων και των ισχυρών σημείων των σχολικών μονάδων και ο κ. Γιάννης Κασκαμανίδης, Σχολικός Σύμβουλος της 3ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Φλώρινας, παρουσίασε ενδεικτικά σχέδια δράσης, προκειμένου να ενδυναμωθεί και να ενισχυθεί το παραγόμενο στα σχολεία εκπαιδευτικό έργο.

 

Ακολούθησε παρουσίαση του έργου «Αυτοαξιολόγηση Εκπαιδευτικού Έργου (ΑΕΕ)», όπως αυτό εφαρμόσθηκε πιλοτικά για μια διετία στα Δημοτικά Σχολεία του Αμυνταίου από τον κ. Νίκο Λυπίτκα,  Διευθυντή του Δημοτικό Σχολείο Αετού, από τον εκπαιδευτικό κ. Θανάση Τσιουμήτα και από τον κ. Μιχάλη Μιχαηλίδη, Διευθυντή του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αμυνταίου, οι οποίοι ανέπτυξαν λεπτομερώς τις φάσεις εφαρμογής του προγράμματος και τις ωφέλειες που προέκυψαν για την όλη λειτουργία της σχολικής μονάδας.

 

            Στην τελευταία φάση της ημερίδας ακολούθησε γόνιμος διάλογος και τοποθετήσεις των Διευθυντών και των Προϊστάμενων των Δημοτικών Σχολείων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας, οι οποίοι εξέφρασαν τους προβληματισμούς και τις προτάσεις τους σχετικά με την ουσιαστικότερη εφαρμογή του έργου της Αξιολόγησης στα Δημοτικά Σχολεία, ώστε να συμβάλει στην αναβάθμιση και τη βελτίωση του εκπαιδευτικού έργου προς όφελος των μαθητών μας. 

 

            Ευχαριστούμε θερμά τον Δήμαρχο Αμυνταίου, κ. Μάκη Ιωσηφίδη, και τον Αντιδήμαρχο Αμυνταίου, κ. Γιώργο Ψαλλίδα, για την παραχώρηση της αίθουσας και την εγκάρδια φιλοξενία.

ABOUT THE AUTHOR

Σχετικές αναρτήσεις: Αναρτήσεις

Δημιουργός και διαχειριστής του ιστότοπου αυτού είναι ο Γιάννης Κασκαμανίδης από τη Φλώρινα, που εργάζεται ως μέλος Ε.Δι.Π. στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης της ίδιας πόλης.