|  | 

Λογισμικό ΕΛΛΑΚ

Taguette: επισημάνσεις και ετικέτες σε υλικό ποιοτικών ερευνών

Τι είναι η Taguette; Είναι σαν να λέει κανείς κάτι σαν «Tag it!» Η Taguette είναι ένα δωρεάν και ανοιχτού κώδικα λογισμικό το οποίο μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει ως ερευνητικό εργαλείο στις ποιοτικού χαρακτήρα έρευνές του. Η εφαρμογή είναι πλήρως μεταφρασμένη και στα ελληνικά.

 

Πού εργαζόμαστε;

Η Taguette εγκαθίσταται τοπικά στον υπολογιστή σας (Windows, Linux, macOS) και τα δεδομένα είναι τόσο ασφαλή όσο είναι και ο υπολογιστής σας. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την web based εκδοχή της από τον ιστότοπο της εφαρμογής (https://app.taguette.org/).

 

Τι μπορούμε να κάνουμε;

  • Φορτώνουμε το ερευνητικό μας υλικό (pdf, docx, odt, txt, html, epub, mobi, rtf) στην εφαρμογή.
  • Προσθέτουμε τους συνεργάτες μας.
  • Επιλέγουμε λέξεις, φράσεις ή παραγράφους στο υλικό που φορτώσαμε και προσθέτουμε επισημάνσεις συνοδευόμενες από ετικέτες.
  • Εξάγουμε (μπορούμε όμως και να εισάγουμε) όλες τις ετικέτες ή τις επισημάνσεις μιας ετικέτας στη μορφή που επιθυμούμε (qdc, xlsx, csv, hmtl, docx, pdf)
  • Εξάγουμε τα έγγραφα που έχουμε χρησιμοποιήσει με τις επισημάνσεις και τις ετικέτες τους.
  • Εξάγουμε (μπορούμε όμως και να εισάγουμε) το έργο.

 

Επικοινωνία

Μπορείτε να δείτε την ανάπτυξη της εφαρμογής στο GitLab (https://gitlab.com/remram44/taguette/-/issues) και να αιτηθείτε νέες λειτουργίες, αναφορές σφαλμάτων ή να κάνετε σχόλια. Φυσικά μπορείτε πάντα να επικοινωνήσετε μέσω email στη διεύθυνση hi@taguette.org.
Εάν χρησιμοποιείτε την Taguette για την έρευνά σας, δώστε ως παραπομπή το εξής: «Rampin et al., (2021). Taguette: ποιοτική ανάλυση δεδομένων ανοιχτού κώδικα. Journal of Open Source Software, 6(68), 3522, https://doi.org/10.21105/joss.03522».

 

Credits

Η Taguette αναπτύχθηκε από τον Rémi Rampin. Η Vicky Rampin και η Sarah DeMott συνέβαλαν στον εντοπισμό και τη διασαφήνιση των λειτουργικών απαιτήσεων και των αναγκών των χρηστών που μπορεί να ικανοποιήσει η εφαρμογή και τη δοκίμασαν επανειλημμένα και τη διάρκεια ανάπτυξής της.

 


 

ABOUT THE AUTHOR

Σχετικές αναρτήσεις: Αναρτήσεις

Δημιουργός και διαχειριστής του ιστότοπου αυτού είναι ο Γιάννης Κασκαμανίδης από τη Φλώρινα, που εργάζεται ως μέλος Ε.Δι.Π. στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης της ίδιας πόλης.