|  | 

Ιστορία

«Εμείς ιδρύσαμε τη Μακρόνησο» – Από τη βιωμένη εμπειρία των προσφύγων του 1922 στην ψηφιακή αφήγηση

Με βάση την αφήγηση «Εμείς ιδρύσαμε τη Μακρόνησο» του Ιγνάτιου Ορφανίδη, κατοίκου Δραπετσώνας, που ηχογραφήθηκε για λογαριασμό του Κέντρου Μικρασιατικών Σπουδών από τον Χρήστο Σαμουηλίδη το 1962 και δημοσιεύτηκε στο (2013), Έξοδος, τ. Γ΄, Αθήνα: Κέντρο Μικρασιατικών Σπουδών, σ. 369-372 (δείτε το κείμενο εδώ), αναπτύξαμε τις παρακάτω εφαρμογές, με σκοπό τη διδακτική – μαθησιακή αξιοποίηση του περιεχομένου και των δυνατοτήτων τους.

Σημείωση: Η σελίδα δημιουργήθηκε για την παρουσίαση ορισμένων ψηφιακών εργαλείων που έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Δεν πρόκειται για ολοκληρωμένο διδακτικό σχεδιασμό.

 


 

1. Διαδραστική εφαρμογή με χάρτη – χρονογραμμή – αποσπάσματα κειμένου. Περιηγηθείτε στην εφαρμογή από το παράθυρο παρακάτω, ή μεταβείτε στην ίδια την εφαρμογή πιέζοντας εδώ.

 


 

2. StoryMap – Ψηφιακή αφήγηση με την αξιοποίηση χάρτη. Περιηγηθείτε στην εφαρμογή από το παράθυρο παρακάτω, ή μεταβείτε στην ίδια την εφαρμογή πιέζοντας εδώ.

 


 

3. StoryMapJS – Ψηφιακή αφήγηση με την αξιοποίηση χάρτη. Περιηγηθείτε στην εφαρμογή από το παράθυρο παρακάτω, ή μεταβείτε στην ίδια την εφαρμογή πιέζοντας εδώ.

 


 

4. Διαδραστικός χάρτης. Περιηγηθείτε στην εφαρμογή από το παράθυρο παρακάτω, ή μεταβείτε στην ίδια την εφαρμογή πιέζοντας εδώ.


 

5. Online σχολιασμός εικόνας. Περιηγηθείτε στην εφαρμογή από το παράθυρο παρακάτω, ή μεταβείτε στην ίδια την εφαρμογή πιέζοντας εδώ. Χρησιμοποιήστε τα εργαλεία της μπάρας στο κάτω μέρος της εφαρμογής και προσθέστε σχόλια, σύμφωνα με τις οδηγίες του πεδίου “Δραστηριότητα”.


 

6. Διαδραστικές ασκήσεις κλειστού και ανοιχτού τύπου. Περιηγηθείτε στην εφαρμογή από το παράθυρο παρακάτω, ή μεταβείτε στην ίδια την εφαρμογή πιέζοντας εδώ


 

7. Διαδραστικό χρονολόγιο. Περιηγηθείτε στην εφαρμογή από το παράθυρο παρακάτω, ή μεταβείτε στην ίδια την εφαρμογή πιέζοντας εδώ.


 

8. Πολυμεσική επισημείωση/σχολιασμός κειμένου. Περιηγηθείτε στην εφαρμογή από το παράθυρο παρακάτω, ή μεταβείτε στην ίδια την εφαρμογή πιέζοντας εδώ.


ABOUT THE AUTHOR

Σχετικές αναρτήσεις: Αναρτήσεις