|  | 

Ιστορία

Otto Magnus von Stackelberg, “Ενδυμασίες και συνήθειες των λαών της σύγχρονης Ελλάδας” [αρχές 19ου αι.]

Ο βαρόνος Όττο Μάγκνους φον Στάκελμπεργκ (Otto Magnus von Stackelberg, 1786-1837) ήταν Γερμανός. Γεννήθηκε στην πόλη Ταλίν της Εσθονίας. Υπήρξε μαθητής του γερμανού ζωγράφου Reus, σπούδασε αρχαιολογία στο Γκέτινγκεν, τη Δρέσδη και τη Ρώμη. Περιηγήθηκε τον ελληνικό χώρο από το 1810 ως το 1814 και σχεδίασε επί τόπου απόψεις, ενδυμασίες και σκηνές από την καθημερινή ζωή των Ελλήνων. Δημοσίευσε έγχρωμους πίνακες με άφθονο ενδυματολογικό υλικό στο έργο: “Costumes et usages des peuples de la Grece moderne, graves d’apres les dessins executes sur les lieux en 1811 par le Baron O.M. de Stackelberg st publies a Rome 1825”. Συμμετείχε επίσης στις ανασκαφές του ναού του Επικούρειου Απόλλωνος στην Φιγαλεία.

Πηγή: Wikipedia

 

 

 

Πιέστε τα κουμπιά: “γυναίκες”, “άνδρες”, “στρατιωτικοί/κληρικοί/προεστοί”, “έμποροι/ναυτικοί” για να ταξινομήσετε τις εικόνες σε κατηγορίες. Κατόπιν, πιέστε σε μια εικόνα για να περιηγηθείτε στις εικόνες της συγκεκριμένης κατηγορίας.

 

ABOUT THE AUTHOR

Σχετικές αναρτήσεις: Αναρτήσεις

Δημιουργός και διαχειριστής του ιστότοπου αυτού είναι ο Γιάννης Κασκαμανίδης από τη Φλώρινα, που εργάζεται ως μέλος Ε.Δι.Π. στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης της ίδιας πόλης.